Economie

Vrouw meldt zich ziek vanwege mentale gezondheid, baas reageert fantastisch

12 juli 2017 18:14 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18

Je zal maar tegen een burnout aanzitten, of veel verdriet hebben van een situatie thuis. Hoe dan ook: je moet even aansterken. Wat zeg je dan tegen je baas?

Niet iedereen durft misschien eerlijk te zijn. Sommige mensen houden het bij 'ziek' of een 'noodsituatie thuis'.

Maar de Amerikaanse Madalyn Parker besloot goudeerlijk te zijn. "Ik neem vandaag en morgen vrij om te focussen op mijn mentale gezondheid. Hopelijk ben ik volgende week terug, opgefrist en 100 procent hersteld!," mailde ze.

Positieve reactie

Haar baas, de CEO van Olark Live Chat, reageerde gelijk heel positief. Hij mailde terug:

"Ik wil je persoonlijk bedanken voor het sturen van dit soort e-mails. Elke keer als je dat doet, doet het mij herinneren hoe belangrijk ziektedagen zijn voor mentale gezondheid – ik kan maar niet geloven dat dit nog niet de standaard is bij alle organisaties. Jij bent een voorbeeld voor ons allemaal (..)"

Tweet gaat viral

Parker zette de mailwisseling met haar baas, Ben Congleton, op Twitter. En nu gaan de emails de hele wereld over.

De reacties stroomden binnen. Blijkbaar is het nog geen dagelijkse praktijk, dat een baas zo reageert. In een blog reageert Congleton op alle commotie. Het blijft moeilijk om open en eerlijk te zijn over je mentale gezondheid op de werkvloer, stelt hij. Soms zie je misschien wel dat het niet goed gaat met je collega, maar er wordt niet over gepraat.

Nog controversieel

"Het is 2017. Ik kan niet geloven dat het nog steeds controversieel is om te praten over mentale gezondheid op de werkvloer als 1 op de 6 Amerikanen medicijnen krijgen voor hun mentale gezondheid."

"Het is 2017. We zijn een kenniseconomie. Onze banen vragen ons om een uitstekende mentale prestatie te leveren. Als een atleet gewond raakt, dan zit hij op de bank om te herstellen. Laten we af komen van het idee dat ons brein anders is."

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van