Economie

De kleur van je auto zegt veel over wie je bent

13 oktober 2015 17:46 Aangepast: 13 oktober 2015 19:56
Beeld © EPA

Een derde van alle BMW's, Mercedessen, Audi's, Bentleys en Jaguars is zilverkleurig en nog eens een derde is een van de vele varianten van wit. In ieder geval niet bruin of groen en dat is niet zomaar.

Ferrari's zijn rood, maar de meeste andere luxe auto's hebben een heel andere kleur. Zilver, wit of grijs worden als tijdloos gezien. Mensen vinden die kleuren geavanceerd en elegant, in ieder geval niet bedreigend.

Autofabrikanten weten welke kleuren het beste passen bij hun auto's. Als je ze in traditioneel wit, grijs en zilver levert kan het niet echt fout gaan.

Vooral zilver is favoriet onder kopers van mooie, dure auto's.

De kleur van je auto, dat ben je zelf
De kleur van je auto zegt veel over je en hoe je jezelf ziet. Vergelijk het met het luchtje dat je met veel zorg uitzoekt. Kleur heeft invloed op je geheugen en het bepaalt mede hoe je je voelt, vooral als het gaat om hoe je je persoonlijkheid uitdrukt.

Gewaagde kleuren zoals rood en geel worden vaak geassocieerd met sportieve, jonge mensen en agressieve automobilisten. Donkere kleuren, zoals groen, worden gezien als esthetisch. Neutrale en vage kleuren worden geassocieerd met rust en luxe. We vergelijken lichte kleuren met zachte zaken, als je vol zit met adrenaline kies je een rode auto.

Weinig aantrekkelijke kleur? Dan lagere restwaarde
De kleur van een auto bepaalt ook de waarde van je auto. Als je je wagen probeert te verkopen en hij heeft een onpopulaire kleur, zoals bruin, dat kan dat honderden tot duizenden euro's schelen. Door nu een onaantrekkelijke kleur te kiezen voor je nieuwe auto is je restwaarde straks lager.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van