Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Economie

Meedoen met de grote jongens: Hyundai showt luxe spinoff

24 augustus 2016 21:14 Aangepast: 30 juli 2017 14:00
Beeld © Hyundai

In de jacht op rivalen Lexus, Infiti en Europese autofabrikanten zoals Bentley, komt de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai met een stijlvol eigen luxemerk. De Genesis G90 is het resultaat van bijna een decennium ontwerpen.

De spinoff van Hyundai mikt op de bovenkant van de markt en de Genesis G90 is het nieuwe Koreaanse vlaggenschip in dit luxe segment. De full-size sedan moet concurreren met auto's zoals de Mercedes S-Klasse, Audi A8 en BMW 7-serie.

Het ontbreekt het voertuig aan werkelijk niets. Van automatisch inparkeren en dynamische koplampen tot sensoren die voetgangers detecteren en je op de rijbaan wijzen: alles zit erop en aan. Via Hyundai's Adaptive-systeem leert de auto jouw rijgedrag kennen en past hij instellingen zoals de koppeling, moment van schakelen en suspensie aan.

Thumbnail

Sterke motor

Onder de motorkap ligt de 370 pk sterke 3,3-liter twinturbo V6-motor. Is dat nog niet genoeg voor je? Dan is er ook nog de 425 pk sterke 5.0-liter V8, die van 0 naar 100 in 5,7 seconde accelereert. Beide versies zijn beschikbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving.

Thumbnail

Thumbnail

Wat dat allemaal precies gaat kosten maakt het bedrijf in september bekend. Dan begint Hyundai ook met het verschepen van de eerste G90's.

Thumbnail

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van