Ga naar de inhoud
Business

RTL-topman Bert Habets verruilt Hilversum voor Luxemburg

Beeld © ANP

Bert Habets wordt mede-topman van RTL Group, het moederbedrijf van RTL Nederland. Voorlopig blijft hij nog aan als topman van RTL Nederland, dat voor het eind van dit jaar een opvolger bekend zal maken.

Habets vervangt Anke Schäferkordt, die terugtreedt om zich op RTL Deutschland te focussen. Zij was co-ceo naast Guillaume de Posch, die in functie blijft. 

"RTL Nederland is een prachtbedrijf waar ik jarenlang met heel veel plezier heb samengewerkt en waar we collectief geweldige stappen hebben gezet in de transformatie van zender- tot mediabedrijf", aldus Habets in een persbericht over zijn vertrek. "En er zit nog veel meer potentie in, daarom ben ik blij dat ik deel blijf uitmaken van de 'familie'. "

Voordat hij algemeen directeur werd, was Habets financieel bestuurder van RTL Nederland. In 2008 nam hij het stokje over van toenmalig topman Fons van Westerloo.

 
Thumbnail

Habets nam in 2015 de Machiavelliprijs in ontvangst voor RTL. (Foto: ANP)

In 2014 werd hij gekozen tot omroepman van het jaar 2013 door vakblad Broadcast Magazine. In 2015 onving RTL Nederland de Machiavelliprijs vanwege de maatschappelijk betrokkenheid in de verschillende programma's over schulden, obesitas en armoede. 

Habets werkt sinds 1999 bij RTL.