Ga naar de inhoud
Economie

Gratis avondje doorhalen bij Guinness? Je mag niet op de bar dansen

Beeld © Guinness

Dronken worden in het oude warenhuis van Guinness? De Ierse bierbrouwer heeft zijn bar met uitzicht over heel Dublin verbouwd tot 'Ierlands meest exclusieve slaapkamer'. En daar mag je eenmalig komen slapen.

Voordat je je portemonnee trekt en al je vrienden uitnodigt, een kleine waarschuwing: om er een nachtje te zuipen, moet je een prijsvraag winnen.

De winnaar krijgt een heel programma voorgeschoteld, waaronder een rondleiding door het museum wat gelegen is onder het appartement. Daarnaast komt er een chefkok een zesgangendiner koken en krijg je - als je kater meevalt - les van een bierbrouwer. Het appartement heeft naast een bar, ook een zithoek om de drankjes te nuttigen.

Niet dansen op de bar

​Overnachten is maar op één datum mogelijk: de nacht van 24 tot 25 april. En mocht je graag je hond, hamster of toekan (het logo van Guinness) meenemen, dan kan je beter iets verderop een hotelletje boeken. Zij zijn niet welkom, schrijft het bedrijf. Oh: en je mag ook niet dansen op de bar. Ook niet als je de Ierse volksdansen via Youtube hebt geleerd.

Thumbnail
Thumbnail

(Beeld: Guinness)

Slimme promotiestunt

Een overnachting in het appartement, dat te winnen is via Airbnb, kost niks. Het is de derde keer dat de website een overnachting op een bijzondere locatie aanbiedt. Eerder was dat het geval in het spookhuis van graaf Dracula (waar hij nooit woonde, maar dat terzijde) en een aquarium in Parijs.