Codeweek 2014

Codeweek 2014: programmeren doe je zo

13 oktober 2014 15:58 Aangepast: 17 oktober 2014 09:54
Beeld © Anna van Kooij

Programmeren en coderen is niet voor iedereen even makkelijk. Maar iedereen kan het leren tijdens de Codeweek 2014. Deze week zijn er allerlei activiteiten waar leerlingen en docenten in het primair- en voortgezet onderwijs aan kunnen deelnemen.

De Codeweek vraagt aandacht voor het belang van leren programmeren in Europa en is een initiatief van Neelie Kroes, vice-president van de Europese Commissie. Dit jaar vindt de tweede editie plaats.

De DigiDuck, een digitale versie van de Donald Duck, werd op 29 april feestelijk gelanceerd met een overhandiging aan Minister Jet Bussemaker. Tijdens Codeweek 2014 is er een tweede DigiDuck uitgebracht, ook geheel in het teken van programmeren.

ZIE OOK: Kinderen maken kunst met een iPad 

Behalve praten over programmeren en het belang voor de jeugd, zijn er ook veel activiteiten gepland. Wij selecteerden er drie: 

Tijdens de Young Creators Hackathon vorm je teams en bedenk je binnen 24 uur een tool of een app voor een website waarmee je kan leren coderen. 

Wordt een echte digi-girl!
Tijdens het digiVita Code Event leren meisjes tussen 8 en 18 jaar een eigen app, game of website maken. Let op: alleen voor meisjes! Hiermee wil de organisator de ICT-wereld toegankelijker maken voor meisjes, omdat deze doelgroep niet snel voor een technische opleiding kiest.

Het verven van schilderijen is allang verleden tijd. Het medialab SETUP leert je in vier avonden een interactief schilderij maken: met een muisklik of een Ipad programmeer je een schilderij.

 

Test en ervaar de toekomst
Thumbnail

Ervaar hoe het is om te vliegen, voetbal met robots, maak een 3D scan van jezelf, en win zelfs een ruimtereis. Maak het mee op Bright Day. Zaterdag 8 november, Westergas, Amsterdam.
Bestel hier je tickets.

RTL Z Toekomstmakers

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore