Economie

Kijkje nemen bij het wrak van de Titanic kan nu voor 60.000 dollar

22 maart 2017 21:00 Aangepast: 22 maart 2017 21:04
De Titanic op de bodem van de zee. Beeld © Emory Kristof, National Geographic

Voor de kust van Canada kun je een unieke ervaring boeken. Er worden duikexpedities georganiseerd naar het wrak van de Titanic.

Het is een zeer zeldzame mogelijkheid, niet op z'n minst omdat je gaat duiken naar een diepte van 3800 meter. Het bedrijf Bluefish biedt het nu aan.

Ga je mee, dan begint je tripje met een dinertje op het schiereiland St John's. Vanaf daar vaar je de volgende dag 660 kilometer naar het punt voor de kust waar het schip gezonken is in 1912. Daar wordt afgetrapt met een kleine herinneringsdienst voor de 1500 mensen die het leven hebben gelaten in het schip, waarna de duik van start kan gaan. 

Afdaling in het donker

Je gaat naar het wrak toe in een onderzeeër van het type MIR I of II, die bestand is om tot een diepte van 6000 meter te komen. Door een raampje van 18 centimeter dik tuur je naar de onderwaterwereld.

Je moet geen claustrofobie hebben of bang zijn in het donker: vanaf zo'n 250 meter dringt er geen zonlicht meer door en vaar je in het pikkedonker. Afdalen duurt 11 tot 12 uur en gebeurt grotendeels zonder de koplampen aan om energie te besparen. De kapitein zet alleen af en toe de lampen aan om passerende dieren in de schijnwerpers te zetten.

Dan kom je aan bij het schip, waar de koplampen van de MIR het mogelijk maken om de Titanic in al haar vergane glorie te bewonderen. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Inschrijven

Er hangt wel een stevig prijskaartje aan de reis: 59.680 dollar. Daarvoor krijg je uitgebreide begeleiding: experts reizen mee om je van toelichting te voorzien en een chefkok verzorgt de maaltijden onderweg. Inschrijven kan nu alvast voor 2018 en 2019. 

Bluefish is overigens niet het enige bedrijf dat een dergelijke reis aanbiedt, meerdere reisorganisaties hebben kort geleden reizen aangekondigd, waaronder Blue Marble Private en OceanGate

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van