Economie

Amsterdam Arena krijgt make-over van 50 miljoen euro

30 september 2015 15:59 Aangepast: 17 juli 2017 14:44
De nieuwe gevel van de Arena Beeld © Soeters van Eldonk architecten

De Amsterdam ArenA gaat flink op de schop. Het stadion krijgt een complete make-over. In 2020 moet de verbouwing klaar zijn, dan worden er vier EK-wedstrijden gespeeld.

De grootste verbouwing sinds de opening in 1996 moet begin volgend jaar beginnen. De Arena zal er heel anders uit komen te zien. Het uiterlijk van het stadion verandert van hol naar bol. Volgens Het Parool gaat het stadion lijken op de Allianz Arena van Bayern München. 

Meer ruimte voor bezoekers
In de aanloop naar Euro 2020 worden de publieke ruimtes achter de tweede ring van het stadion drie keer zo breed, zodat er voor bezoekers meer ruimte ontstaat.  "Nu is het nauwelijks mogelijk om er even te zitten", zegt Henk Markerink van de Amsterdam Arena. "Ook is de in- en uitstroom van bezoekers niet optimaal." Er komen extra liften, toiletten en roltrappen.

Door de verbreding krijgt het stadion ook een ander uiterlijk. Ook komt er een nieuwe gevel van duurzame materialen. Het aantal zitplaatsen blijft gelijk (53.000). "De Arena kan vanaf 2020 weer 25 jaar mee", aldus Markerink. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van