V&D in de problemen

CNV werkt niet mee: loonoffer V&D is ongekend

19 januari 2015 13:31 Aangepast: 06 september 2015 15:46

Vakbond CNV is behoorlijk geschrokken van de mededeling van de V&D dat de salarissen per 1 februari met 5,8 procent omlaag zou moeten. "Dit loonoffer is ongekend. Bovendien werken we daar als vakbonden eigenlijk niet aan mee, aldus Martijn den Heijer.

"We gaan nu met onze leden in gesprek hierover. Wij hebben V&D gevraagd om meer inzicht te geven in de middellange termijnvisie. Hoe ziet de verdere toekomst eruit? In hoeverre moet dit V&D op de langere termijn vooruit helpen? Van V&D weten we dat ze al jaren verlies lijden. Ik ben 2 jaar geleden ook betrokken geweest toen zij een distributiecentrum sloten. Dat heeft uiteindelijk ook niet geholpen."

Aldus Den Heijmer tegenover RTL Z.

"Het is meer een mededeling geweest van V&D dan dat ze ons iets hebben gevraagd. Dat ligt heel precair bij ons. Wij ontkennen niet dat er wat moet gebeuren bij V&D. Er is spoed nodig om V&D erbovenop te helpen. Ze willen ook andere arbeidsvoorwaarden versoberen. Mensen moeten seniorendagen inleveren en 1 vakantiedag. Ze gaan dan 25 naar 24 vakantiedagen.

We hebben donderdag opnieuw overleg met V&D en daarna zullen wij met een reactie komen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`