V&D vecht voor huurverlagingen

V&D-verhuurders keren zich tegen dissident

11 maart 2015 16:04 Aangepast: 06 september 2015 16:01
Beeld © RTL Z

V&D krijgt hulp uit opmerkelijke hoek. In het kort geding waarin een dissidente verhuurder volledige huurbetaling voor het winkelpand in Hengelo wil afdwingen, krijgt het warenhuis steun van een grote groep andere verhuurders. Dat bevestigen bronnen tegenover RTL Z.

Vastgoedbelegger Mondia is een van de weinige verhuurders die in februari niet akkoord ging met de voorwaardelijke huurkorting. Morgen sleept de eigenaar van het winkelpand in Hengelo V&D voor de rechter, om de volledige betaling van de huur af te dwingen.

In die zaak blijken zich nu zo’n twaalf verhuurders aan de kant van V&D te hebben geschaard. Samen zijn zij goed voor 36 van de 63 winkels van V&D. Zij hebben de rechter verzocht zich als belanghebbende partij te mogen voegen in de rechtszaak.

Volgens advocaat Tomas Steenmetser, die optreedt voor een deel van hen, willen zij dat voor alle verhuurders dezelfde voorwaarden gelden. ''Gelijke monniken, gelijke kappen. Het zou vreemd zijn als V&D door het offer van bijna alle verhuurders wordt gered, waardoor het handjevol dat niet meedeed het volle pond kan incasseren''

V&D laat weten het te ''waarderen dat in deze procedure de verhuurders waarmee wij wel een overeenkomst hebben gesloten, aan onze zijde staan.” Volgens het warenhuis hebben de rechtszaken van de dissidente verhuurders “geen invloed op de afspraken die zijn gemaakt met de overige verhuurders''.

Eerder vandaag meldde RTL Z dat V&D nog geen voortgang boekt in de noodzakelijke onderhandelingen over de structurele huurverlagingen. Het akkoord uit februari bepaalt dat het winkelbedrijf een eenmalige huurkorting van 24 miljoen euro en een structurele korting krijgt, als het onderhandelt over teruggave van winkelruimte en huurrechten.

 

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`