Economie

'OM heeft hoofdverdachte van fraude bij KPMG in vizier'

23 december 2015 08:31 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Accountantsreus KPMG haalde de beste score in het rapport van AFM. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie heeft voor ruim 7 miljoen beslag gelegd op bezittingen van vastgoedondernemer en architect Leon Bots, schrijft Het Financieele Dagblad.

Het beslag vloeit voort uit de hoofdrol die het OM Bots toedicht bij vermoede belastingfraude met de huisvesting van KPMG in Amstelveen en rust op zijn woonhuis in Maarssen en een bedrijfsterrein in Haarlemmermeer van Bots & Partners Vastgoedontwikkeling, een van zijn vijf vennootschappen. 

Een deurwaarder heeft op 23 oktober 2015 proces-verbaal opgemaakt over het beslag bij Bots, schrijft de krant. Tot nu toe was onbekend dat Bots als verdachte is aangemerkt in de fraude met het nieuwe KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. 

Belastingontduiking
De fraude zou zijn gepleegd in de jaren 2009 en 2010. Vermoedelijk heeft de onderneming ten onrechte onkosten opgevoerd. Op die manier is mogelijk voor miljoenen belasting ontdoken, denkt het OM. Ook bestaat de verdenking van valsheid in geschrifte. De projectontwikkelaar zou valse facturen hebben gestuurd.

De fraude kostte bestuursvoorzitter Van Breukelen zijn baan, hij werd opgevolgd door oud-ING-topman Jan Hommen. Ook partner Jaap van Everdingen trad terug

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van