Ga naar de inhoud
Economie

'Schnaps und Frauen'-rel loopt met sisser af, Dijsselbloem blijft

Jeroen Dijsselbloem voor de vergadering vandaag. Beeld © ANP

De hoogopgelopen rel om de omstreden 'Schnaps und Frauen'-uitspraak van Jeroen Dijsselbloem is uiteindelijk met een sisser afgelopen. Dijsselbloem heeft een korte verklaring afgelegd aan zijn collega's van de Eurogroep, die daar mee akkoord zijn gegaan.

Dat meldt een goed ingevoerde bron aan RTL Z. De Eurogroepvergadering ging vandaag officieel over de financiële hulp aan Griekenland, maar het voorzitterschap van Dijsselbloem van de Eurogroep leek minstens net zo'n belangrijk gespreksonderwerp van de Europese ministers van Financiën. 

Dijsselbloem kwam in Zuid-Europese landen onder vuur te liggen vanwege een uitspraak in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. "Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen", zei hij. Hem werd zelfs racisme en seksisme verweten

Boosheid in Spanje, Italië en Portugal

Vooral in Spanje, Italië en Portugal was dat tegen het zere been, zij zagen het als een sneer naar hun uitgavenpatroon voor de financiële crisis, waarna de EU ze financieel zwaar te hulp moest schieten. 

Dijsselbloem zei eerder al de ophef te betreuren, maar heeft tot nu toe in het openbaar geen excuses gemaakt. Op 27 april gaat hij nog langs in het Europees Parlement, waar een groep parlementariërs hem ook ter verantwoording heeft geroepen