Economie

Megaverlies voor Zeeuws ziekenhuis

11 januari 2015 15:37 Aangepast: 06 september 2015 20:34

Het Zeeuwse Admiraal de Ruyterziekenhuis (AdRZ) heeft over 2013 een verlies geboekt van 4,3 miljoen euro. Opmerkelijk, want vorig jaar stelde een bestuurder nog dat het ziekenhuis winst zou maken.

In februari vorig jaar zei interim-bestuurder Rinus van Riel tegen regiokrant PZC dat het ziekenhuis in 2013 een 'bescheiden positief' resultaat zou boeken. "Het was guur, maar ook bij ons steken de krokussen inmiddels hun kopjes boven de grond."

Dat blijkt nu dus voorbarig te zijn geweest. Uit de jaarstukken die het ziekenhuis vrijdag met grote vertraging deponeerde, blijkt dat er sprake was van een verlies van 4,3 miljoen op een omzet van 172 miljoen euro.

Het AdRZ wijt het grote verlies aan twee tegenvallers. In de eerste plaats verleende het ziekenhuis voor een bedrag van 3,6 miljoen euro zorg, die niet door de zorgverzekeraars werd vergoed. In de tweede plaats moest de zorginstelling 1,4 miljoen betalen om disfunctionerende cardiologen af te kopen.

In september 2013 moest financieel bestuurder Bert Vos per direct opstappen. Vos kreeg een ontslagvergoeding van 200.000 euro mee.

ZIE OOK: Cardiologenruzie kost ziekenhuis 1,4 miljoen

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore