Ga naar de inhoud
Archief

Zin in een snack van wormen en sprinkhanen? Dat kan in Amsterdam

Beeld © Sweets & Insects

Wilbert Kannekens en Freek Marten zijn de insectenbar Sweets & Insects begonnen in Amsterdam, recht tegenover dierentuin Artis. Ze denken dat dit de snack van de toekomst is. "Wij willen mensen laten kennismaken met dit eten."

In ondernemersprogramma Z in Zaken vertellen ze over hun winkel.

Kennismaking

Veel mensen staan nog niet te springen om insecten te eten en dat komt volgens Kannekens doordat de kennismaking er nog niet is. "Onze winkel is daar uniek in in Nederland, een vaste plek waar mensen het kunnen proberen."

Bekijk hier hoe Sweets & Insects groot wil worden:

Lolly's

De producten die ze verkopen zijn gericht op die kennismaking. Ze dachten daarom na over een manier waarop mensen insecten zouden willen proeven. "In de vorm van snoep is het natuurlijk al een stuk makkelijker dan een volledig insect. We hebben daarom lolly's met een buffalo worm erin."

Verder koopt Sweets & Insects ook geroosterde sprinkhanen en gekruide krekels met een spicy currysaus.

Toekomst

Insecten eten kennen we natuurlijk al langer, maar toch komt er niet echt een doorbraak in Nederland. Kannekens denkt dat die er wel gaat komen, maar dan moeten er wat dingen veranderen. "De productie moet goedkoper worden. Er zijn bedrijven bezig om het te automatiseren. En dan gaan grote bedrijven het verwerken in hun producten. Dan komt het in hamburgers en proteïne repen. Daar zien wij toekomst in."

Dealtje

De komst naar de studio van Z in Zaken is in ieder geval al niet voor niets geweest. De jonge ondernemer weten er meteen een dealtje uit te slepen. Zo mogen namelijk een weekendje bij de Makro komen staan om salade met insecten te verkopen.

Z in Zaken

Z in Zaken is er iedere vrijdag om 16:30 uur live vanuit de Mariënhof in Amersfoort. Presentator Rens de Jong bespreekt alles wat voor ondernemers belangrijk is.

Kijk ook op Facebook en Twitter.
Z in Zaken wordt in samenwerking met ING en Amersfoort Business gemaakt.