Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Archief

'Arcelor en bonden akkoord over Ilva'

06 september 2018 11:38 Aangepast: 06 september 2018 11:41


ROME (AFN/RTR) - Staalgigant ArcelorMittal heeft een akkoord gesloten met Italiaanse vakbonden over de voorwaarden voor de overname van staalfabrikant Ilva. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De twee partijen zouden de overeenkomst later in de middag officieel bekendmaken.

De bonden zijn het naar verluidt eens geworden over het aantal werknemers dat na de overname in dienst van ArcelorMittal blijft. Het akkoord zou ook voorzien in 250 miljoen euro hulp van de Italiaanse regering, bedoeld om werknemers aan te moedigen vervroegd ontslag te nemen.

ArcelorMittal, met beursnotering in Amsterdam, kwam vorig jaar als meest geschikte overnamepartij uit de bus voor Ilva. Die onderneming kwam in acute geldnood na een groot vervuilingsschandaal in de Zuid-Italiaanse stad Taranto.

De nieuw aangetreden vicepremier Luigi di Maio plaatste dit jaar plots kanttekeningen bij de beoogde overname en eiste nieuw onderzoek het biedingsproces. De deadline voor een definitief fiat uit Rome vervalt vrijdag.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van