Archief

Fastned boekt forse omzetgroei

31 juli 2018 08:31 Aangepast: 14 juni 2019 14:15

AMSTERDAM (AFN) - De uitbater van snellaadstations Fastned is in het eerste halfjaar fors gegroeid. Bezitters van elektrische auto's 'tankten' vaker bij laadstations van het Nederlandse bedrijf, dat in de eerste zes maanden van dit jaar elf nieuwe stations opende. De onderneming zag haar omzet daardoor meer dan verdubbelen.

De opbrengsten stegen het eerste halfjaar met 150 procent tot iets minder dan 468.000 euro, meldt Fastned op basis van voorlopige cijfers. Het klantenbestand dijde uit tot 9533 automobilisten, wat ook meer dan een verdubbeling is ten opzichte van een jaar eerder. Dat klantenbestand was samen goed voor ruim 1 miljoen kilowattuur aan laadsessies.

De operationele kosten stegen eveneens. Dat had onder meer te maken met de bouw van nieuwe laadstations en de opening van twee kantoren in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast stegen de afschrijvingskosten en stelde Fastned meer softwarepersoneel aan. Het nettoverlies nam daardoor toe tot een kleine 2,7 miljoen euro, tegen 2 miljoen een jaar eerder.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van