Archief

Onderzoek naar mogelijk wanbeleid SNS Reaal

26 juli 2018 13:54 Aangepast: 26 juli 2018 13:55


AMSTERDAM (AFN) - De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam begint een gerechtelijk onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal tussen 2006 en 2013. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de Stichting Beheer SNS Reaal hadden gevraagd om zo'n onderzoek naar de genationaliseerde bank en verzekeraar.

De voormalige aandeelhouders dringen al jaren aan op een zogeheten enquête naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal. Dat moest in februari 2013 door de Staat worden genationaliseerd om een faillissement te voorkomen. In 2016 besloot de Hoge Raad dat de beleggers een verzoek om onderzoek mochten indienen. De Staat en het voormalige SNS Reaal probeerden dat te voorkomen.

Bij de nationalisatie van SNS Reaal bleven aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers met lege handen achter. De Ondernemingskamer oordeelde eerder al dat zij daarmee te karig werden bedeeld. De Hoge Raad stelde vervolgens dat dit besluit moest worden heroverwogen. Een wanbeleidprocedure bij de Ondernemingskamer is voor aandeelhouders vaak een eerste stap in de richting om alsnog een schadevergoeding te krijgen.

De VEB en een woordvoerder van SRH, de rechtsopvolger van SNS Reaal, lieten weten niet direct te kunnen reageren.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van