Archief

'Niet-Franse topman Air France-KLM is optie'

03 juli 2018 11:00 Aangepast: 03 juli 2018 21:02


PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het benoemen van een niet-Franse topman is een optie voor de aandeelhouders van Air France-KLM. Dat heeft een Franse overheidsfunctionaris tegen persbureau Bloomberg gezegd. Voor de grootste aandeelhouders, waaronder de Franse staat, is ervaring in de luchtvaartsector de belangrijkste eis. Wel moet de topman een Europeaan zijn.

Air France-KLM is op zoek naar een nieuwe topman na het vertrek van Jean-Marc Janaillac, die zijn lot verbond aan een stemming onder het personeel over een loonbod van het bedrijf.

Voor de rol van niet-uitvoerend bestuursvoorzitter bij de luchtvaartcombinatie, vergelijkbaar met de functie van president-commissaris, zou Sébastien Bazin in beeld zijn, meldden Franse media. Hij is nu topman van hotelketen AccorHotels. Die berichtgeving is saillant aangezien Accor interesse heeft om een belang te nemen in de luchtvaartcombinatie.

Momenteel is Anne-Marie Couderc niet-uitvoerend voorzitter. Zij neemt een deel van de taken waar van Janaillac, die die functie combineerde met die van uitvoerend voorzitter van het bestuur.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van