Archief

Statiegeldbedrijf Envipco naar Damrak

22 juni 2018 07:54 Aangepast: 22 juni 2018 08:42


AMERSFOORT (AFN) - De in Nederland gevestigde maker van statiegeldsystemen Envipco krijgt een beursnotering in Amsterdam. Het bedrijf heeft al twintig jaar een notering in Brussel, maar zet ook de stap naar het Damrak om de zichtbaarheid van de onderneming en de aandelen te vergroten.

Envipco sorteert voor op de hernieuwde roep om statiegeld op bijvoorbeeld blikjes en kleine flessen die in meerdere Europese landen te horen is. Het in 1979 opgerichte bedrijf is de op een na grootste speler op de Amerikaanse markt en is in Europa al actief op de Zweedse markt. Envipco wil elders in Europa ook fors groeien.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf ontwikkelt en maakt de apparaten waarmee statiegeldflesjes- en blikjes worden ingezameld. Daarnaast regelt het de terugbetaling van winkeliers voor de fabrikanten van de drankverpakkingen, vervoert het de ingezamelde verpakkingen en heeft het ook een fabriek voor het recyclen van pet-flesjes.

Opties

Envipco geeft geen nieuwe aandelen uit. De notering in Amsterdam gaat woensdag in. Het aandeel blijft voorlopig ook genoteerd in Brussel, maar Envipco evalueert de opties voor deze notering.

Een aandeel Envipco was donderdag aan het eind van de handelsdag 12,00 euro waard in Brussel.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van