Ga naar de inhoud
Archief

VEB kritisch over 'te rooskleurig' Value8


DEN HAAG (AFN) - Value8 schetst een te rooskleurig beeld van de gang van zaken bij het bedrijf. Dat constateert Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een terugblik op de aandeelhoudersvergadering van eerder deze maand.

Volgens de beleggersvereniging is de winst van 21,1 miljoen euro van Value8 grotendeels te danken aan boekhoudkundige aanpassingen. ,,Kort gezegd worden de cijfers van niet-beursgenoteerde meerderheidsbelangen nu niet meer geconsolideerd voor de jaarrekening maar wordt van elke investering een inschatting van de zogeheten 'reële waarde' gemaakt." Zonder deze herwaardering komt het resultaat uit rond het nulpunt.

De ,,winstexplosie'' geeft volgens de VEB geen reëel beeld van de daadwerkelijke verdiencapaciteit van de onderneming en haar deelnemingen en dochters. ,,Vindingrijkheid bij het vinden van een manier om de onderneming van de beste kant te presenteren bij het rapporteren van de resultaten kan het bestuur van Value8 niet worden ontzegd", zo concludeert de beleggersclub.

Bron: ANP