Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Archief

FIOD onderzoekt VolkerWessels-dochters

28 mei 2018 21:45 Aangepast: 29 mei 2018 06:32


AMERSFOORT (AFN) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) doet onderzoek naar twee dochterbedrijven van bouwonderneming VolkerWessels. Er wordt gekeken of er steekpenningen zijn betaald voor het verkrijgen en uitvoeren van opdrachten op het Caribische eiland Sint Maarten. Dat zegt een woordvoerder van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Het onderzoek betreft volgens het OM onder meer de bouw van een brug op Sint Maarten enkele jaren geleden. Volgens VolkerWessels is de zaak onderdeel van een groter onderzoek naar meerdere infrastructurele projecten op Sint Maarten. Het bouwbedrijf heeft het alleen over de bouw van de Causeway Swing Bridge en wil verder geen mededelingen doen over het onderzoek.

Het OM is al langer bezig met het corruptieonderzoek. In juni vorig jaar zijn verschillende bedrijfspanden op Sint Maarten doorzocht. Het ging onder meer om een trustkantoor en kantoren van het havenbedrijf van Sint Maarten. In Nederland is een kantoorpand van een van de verdachte dochterondernemingen doorzocht.

Bouw van de brug

Volker Construction International (VCI) en Volker Stevin Caribbean (VSC) begonnen in 2010 met de voorbereidingen voor de bouw van de brug. In 2012 wonnen ze de aanbesteding en dat jaar en in 2013 werd de brug gebouwd. VCI en VSC kregen volgens VolkerWessels ongeveer 32 miljoen euro voor het project en leden daar een verlies op van ongeveer 1,5 miljoen euro.

Sinds 2014 zijn de dochterondernemingen niet meer actief, zegt VolkerWessels. Het bouwbedrijf heeft ook een eigen onderzoek aangekondigd en heeft daarvoor externe experts ingeschakeld.

Het aandeel VolkerWessels sloot maandag op 22,48 euro.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore