Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Archief

Belang in Uber stuwt winst Alphabet

23 april 2018 22:37 Aangepast: 03 mei 2018 13:18


MOUNTAIN VIEW (AFN/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt. Het technologieconcern vermeldde voor het eerst zijn belang in taxibedrijf Uber en dat bleek stevig bij te dragen aan het resultaat.

Het belang van Alphabet in Uber bleek ongeveer 3 miljard dollar waard. Dat bedrag telde Alphabet vanwege nieuwe accountantsregels op bij zijn winst. Die steeg daardoor gigantisch van 5,4 miljard een jaar eerder tot 9,4 miljard dollar. Ook zonder die aanpassingen was het resultaat beter dan verwacht.

Google verdiende namelijk ook meer aan advertenties, de belangrijkste inkomstenbron van het bedrijf rond onder meer de zoekmachine en YouTube. De kosten die werden gemaakt per klik op een advertentie stegen verhoudingsgewijs wel, waardoor de winstmarge afnam. Eerder zei het bedrijf wel al dat de hoge inkoopkosten naar verwachting na het eerste kwartaal zullen dalen.

De omzet van Google inclusief hardware, appstore en clouddiensten steeg van 17 naar bijna 22 miljard dollar. De totale opbrengsten van Alphabet, dat verder onder meer zelfrijdendeautobedrijf Waymo onder zijn vleugels heeft, stegen met 26 procent tot ruim 31 miljard dollar.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van