We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

29 mei 2012 13:44

Aantal faillissementen bedrijven stijgt explosief

Faillisementen stijgt explosief

Het aantal faillissementen onder Nederlandse bedrijven stijgt dit jaar explosief. Waar het aantal bedrijven dat niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen in 2011 nog met 1% afnam, neemt het aantal faillissementen dit jaar toe met 19%.

Dat blijkt uit een rapport van Euler Hermes, de wereldleider op het gebied van kredietverzekeringen.

In de eurozone ligt dit aantal alleen hoger in Spanje met 20%, en in Portugal en Griekenland, beide met 25%, maar daar was in alle gevallen de toename veel minder explosief dan in Nederland.

Volgens de onderzoekers van Euler Hermes komt dat mede omdat de Nederlandse economie relatief klein, erg open en bijzonder afhankelijk van externe markten is. In iets mindere mate geldt dat ook voor Belgie en Luxemburg, waar het aantal faillissementen met 10% zal stijgen.

Bij de vier grootste economieen van Europa zal in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk sprake zijn van een daling van 2% van faillissementen. In Frankrijk is er naar verwachting een stijging van 4% en in Italie een toename van 17%.

Voor de Verenigde Staten gaan de onderzoekers uit van een afname met 10% van het aantal faillissementen in 2012, waar de afname in 2011 zelfs 15% bedroeg.

Nieuwsarchief faillissementen /components/financien/rtlz/nieuws/2012/1501-01-2012article
Topnieuws