We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 januari 2012 08:04

50% meer gedwongen huizenverkopen in 2011

50% meer gedwongen huizenverkopen in 2011

Het beroep op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is vorig jaar fors toegenomen. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

Echscheiding

In totaal deden ongeveer 2000 huishoudens een beroep op de NHG na een gedwongen verkoop met verlies, tegen 1331 huishoudens in 2010. In 50 procent van de gevallen was echtscheiding de oorzaak van de gedwongen verkoop en in 20 procent werkloosheid.

'Valt nog mee'

,,Gezien de omvang van de kredietcrisis valt het aantal aanspraken dat momenteel op NHG wordt gedaan mij erg mee", zei algemeen directeur Karel Schiffer van de NHG. ,,Naarmate de werkloosheid toeneemt en de prijzen van woningen dalen, zijn meer huishoudens genoodzaakt een beroep op NHG te doen. Het belang van NHG als vangnet voor de financiƫle risico's van het eigenwoningbezit is op dit moment groter dan ooit."

In totaal hebben 136.500 huishoudens de aankoop of verbetering van hun woning in 2011 gefinancierd met NHG. Dat is sinds de introductie van de hypotheekgarantie in 1995 het hoogste aantal garanties in 1 jaar.

=> Alles over de huizenmarkt

Meer huizenmarkt nieuws /components/financien/rtlz/nieuws/901-12-2011article
Topnieuws