Wonen

Zo kindvriendelijk is jouw buurt

03 mei 2016 16:58 Aangepast: 03 november 2016 12:22
Beeld © ANP

Een basisschool op loopafstand, genoeg kinderen om mee te spelen en een veilige woonomgeving. Niet overal in het land kunnen ouders dit wensenlijstje voor hun kinderen afvinken. Uit onderzoek van Buurtfacts blijkt dat er grote verschillen zijn tussen Nederlandse buurten als het gaat om kindvriendelijkheid. Bekijk via de kaart hoe jouw buurt scoort.

Klik hier om de kaart te bekijken via je smartphone-app

Hoe komt Buurtfacts aan deze cijfers?
​Buurtfacts vergeleek ruim 10.000 Nederlandse buurten met elkaar op basis van gegevens over kindvriendelijkheid voor kinderen tot 14 jaar oud. Daarbij is antwoord gezocht op de volgende vragen: hoeveel kinderen wonen er in de buurt, zijn er veel of juist weinig sportvoorzieningen en speelplaatsen, hoe groen het er is en of het er veiliger of juist onveiliger is dan de gemiddelde buurt in Nederland? Ook de gemiddelde afstand in de buurt naar een basisschool en naar opvang hebben we meegenomen.

Buurten krijgen per onderdeel een cijfer op basis van de afwijking van het Nederlands gemiddelde. Ook is op die manier een eindcijfer bepaald. Scoort een buurt lager dan een 6, dan betekent dit dat de kindvriendelijkheid onder het gemiddelde ligt.

De gebruikte gegevens zijn afkomstig van het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Leefbarometer en afzonderlijke sportbonden.

Meer op rtlnieuws.nl:
Alles over voor je kinderen? Verhuis naar Rijswijk

RTL Nieuws Buurtfacts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore