We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 september 2017 05:50

Zoveel verkeersdoden vielen er bij jou in de buurt

Het aantal verkeersdoden in Nederland is de laatste jaren aan het stijgen. In de afgelopen drie en een half jaar overleden in Nederland meer dan 2000 mensen als gevolg van een verkeersongeval. Bekijk hier waar en hoeveel verkeersdoden er in jouw buurt vielen te betreuren.

Verkeerskundig bureau VIA bracht de locaties van dodelijke ongevallen in kaart. Elke stip in onderstaande kaart staat voor een dodelijk ongeval in de periode tussen 1 januari 2014 en september 2017. Zoom in op de kaart en klik vervolgens op een stip voor de exacte locatie van een ongeval.

Dodelijke ongevallen op de kaart

 

De politie registreert vooral zwaardere ongevallen. Daardoor ontbreekt goed zicht op lichtere ongevallen en ongelukken met fietsers. Het STAR-initiatief wil hier vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid verandering in brengen. Daarom is de app MobielSchadeMelden.nl gelanceerd. Wie een verkeersongeval meldt via de app kan zo bijdragen aan een betere registratie.

Topnieuws