Ga naar de inhoud
Verkeer

Bekijk hier hoe vaak treinen op jouw station vertraagd zijn

Beeld © ANP

Vallen treinritten op jouw traject vaak uit? Heb jij veel vertraging? Buurtfacts bracht aan de hand van cijfers van Vertraagd.com per station in kaart hoe vaak treinen op tijd rijden, uitvallen en vertraagd zijn.

Klik hier om de kaart te bekijken in je app

Gemiddeld rijdt 94 procent van de treinen (ongeveer 1 op de 16) in Nederland op tijd, maar de verschillen tussen stations zijn groot.

Ellende

Reis je veel met de stoptrein tussen Goes en Bergen op Zoom of moet je vaak op Schiphol zijn? Houd er dan rekening mee dat je weleens later op je bestemming aankomt dan gepland. De Zeeuwse stations en Schiphol horen namelijk bij de stations waar de minste treinen op tijd rijden. De meeste ellende ervaren reizigers op station Eijsden, waar slechts 83,9 procent van de treinen op tijd is.

Op de stations Voorst-Empe, Apeldoorn de Maten en Klarenbeek rijden de meeste treinen op tijd. Niet geheel toevallig behoren de drie stations allemaal tot dezelfde lijn. Ook op de stations Kampen, Stavoren en Hindeloopen ligt het percentage treinen dat op tijd rijdt boven de 99 procent.

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws Buurtfacts / Jasper Bunskoek