Opmerkelijk!

Bekijk waar het jouw ideale vakantieweer is

06 juni 2017 19:05 Aangepast: 06 juni 2017 19:05

In de hak van Italië ligt de warmste plaats van de populaire vakantielanden: de stad Grottaglie. Hier is het in de zomer gemiddeld dertig graden.

Dit blijkt uit de wereldweerkaart van RTL Nieuws. Op basis van gegevens van de ruim 13.000 weerstations ter wereld is er een kaart gemaakt waarmee je de bestemming met het ideale vakantieweer kan vinden. De gegevens zijn afkomstig van het NOAA, het nationale weerinstituut van de Verenigde Staten. 

Regen

De gemiddelde temperatuur per week is in onze kaart te zien, maar ook hoeveel dagen het per week regent is in de kaart opgenomen. Als je geen regen wilt dan kan je maar beter niet naar de Duitste deelstaat Rijnland-Palts. In het dorpje Ramstein-Miesenbach regent het tachtig procent van de dagen in de zomer.

De gemiddelde temperatuur en het aantal dagen dat het regent zijn berekend op basis van tien jaar. Bij weerstations die korter dan tien jaar bestaan is gebruik gemaakt van het aantal jaar dat beschikbaar was.

Kou

Wil je het verder weg opzoeken, dan kan je de kaart verder uitzoomen om te kijken waar het echt koud of warm is. De gemiddeld koudste plaats ter wereld ligt op Antartica. Hier is het gemiddeld -54 graden. Het warmst is het in Abéché in Tsjaad, waar het over het hele jaar gemiddeld 33 graden is. 

Klik hier om de kaart op een volledig scherm te bekijken. 

OPROEP

RTL Nieuws zoekt mensen die naar dezelfde vakantiebestemming gaan als hun broer, collega of een andere bekende, maar in een andere periode. Geldt dit voor jou, mail dan naar oproep@rtl.nl.

 

RTL Nieuws/ Shannon Bakker

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`