Gezondheid

Zorgkosten openbaar: Dit is de duurste en goedkoopste instelling voor jouw behandeling

02 augustus 2016 18:00 Aangepast: 02 augustus 2016 18:05

Zorgverzekeraar CZ heeft een overzicht online gezet met de prijzen die het met verschillende ziekenhuizen en andere zorginstellingen heeft afgesproken per behandeling. De verschillen kunnen oplopen tot honderden en in enkele gevallen zelfs duizenden euro's.

Klik hier om de tool in je smartphoneapp te bekijken

Zoek in het vak links in de tool de omschrijving van je behandeling, en klik erop of druk op enter. Dan verschijnen rechts eventuele prijsverschillen en de duurste of goedkoopste instelling in Nederland voor een bepaalde behandeling, als je bij CZ verzekerd bent. Het gaat om het behandeljaar 2016.

De tool is gebaseerd op informatie van CZ, zoals die op 2 augustus online stond. Steeds is gezocht naar de duurste en de goedkoopste behandeling met dezelfde omschrijving (en bijbehorende declaratiecode). Volgens CZ kunnen de verschillen worden verklaard door onder andere "het prijsbeleid van de instelling en verschillen in geleverde zorg". Het is dus niet zo dat je bij de goedkoopste instelling ook zeker de beste zorg voor de beste prijs krijgt.

Voor een advies passend bij je persoonlijke situatie, raadt CZ aan contact op te nemen met de klantenservice.

Meer op rtlnieuws.nl:
Verzekeraar maakt prijzen per ziekenhuis openbaar: honderden euro's verschil per behandeling

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore