Gezondheid

Bij deze restaurants bij jou in de buurt was iets mis

30 augustus 2016 19:29 Aangepast: 03 november 2016 11:59
Beeld © nVWA

RTL Nieuws heeft rapporten ontvangen die inspecteurs hebben opgesteld bij bedrijven die in 2015 onder verscherpt toezicht stonden van de NVWA. Dat betekent dat ze de voedselveiligheid of hygiëne op enig moment niet op orde hadden. Bekijk om welke restaurants het gaat, lees de stukken en bekijk eventuele foto's.

Klik hier om de kaart op je smartphone-app te bekijken

De informatie in deze kaart is gebaseerd op dossiers die lopen tot uiterlijk november 2015. Daarna kan de situatie in een restaurant gewijzigd zijn. Daarom heeft RTL Nieuws alle betrokken bedrijven benaderd voor een reactie over de stand van zaken. Als de restaurants hebben gereageerd, kun je de reactie lezen in het bestand waar ook de rapporten en eventuele foto's staan.

Als restaurants niet hebben gereageerd, dan zijn alleen de stukken online gezet die RTL Nieuws van de NVWA heeft ontvangen. Het kan dan natuurlijk wel zo zijn dat de hygiëne en voedselveiligheid inmiddels zijn veranderd ten opzichte van de situatie tijdens de inspecties.

Verscherpt toezicht

De NVWA bezoekt regelmatig restaurants om ze te controleren op hygiëne en voedselveiligheid. Als een inspecteurs iets ziet dat tegen de regels is, kan hij een schriftelijke waarschuwing geven. Als het vergrijp ernstiger is, kan hij zelfs een boete uitschrijven. Een restaurant dat drie boetes krijgt binnen twee jaar, komt onder verscherpt toezicht. Die restaurants staan in deze kaart.

Verscherpt toezicht betekent dat inspecteurs vaker langskomen om te kijken hoe het ervoor staat. Als een restaurant niet verbetert, kunnen de inspecteurs het restaurant sluiten. Als er sprake is van direct gevaar voor de volksgezondheid, kunnen ze onmiddellijk tot sluiting overgaan. Ook daarna en restaurant komt dan ook onder verscherpt toezicht te staan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore