Gezondheid

Zo vaak is de ambulance te laat bij noodgevallen in jouw gemeente

18 oktober 2016 05:46 Aangepast: 03 november 2016 11:55
Beeld © RTL Nieuws

Als je 112 belt en er is een levensbedreigende situatie, moet de ambulance binnen een kwartier aanwezig zijn. Maar dat lukt lang niet overal. Kijk hoe het bij jou in de gemeente zit.

Klik hier om de kaart op je smartphone-app te bekijken

UPDATE: Uit informatie die RTL Nieuws inmiddels van verschillende veiligheidsregio’s heeft ontvangen, blijkt dat in de originele datalevering vanwege privacy-overwegingen zoveel ritten ontbreken, dat dit voor vooral kleine gemeenten sterke vertekeningen in de data kan opleveren. Inmiddels heeft RTL Nieuws bij het RIVM gevraagd om specifiekere data. 

Deze gegevens zijn door RTL Nieuws opgesteld op basis van gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om de zogenoemde 'responstijd': dat is de tijd tussen het moment dat iemand 112 belt en het moment dat de ambulance aanwezig is. De norm is dat ambulances bij noodgevallen in maximaal 5 procent van de gevallen later dan een kwartier ter plaatse is.

Die norm wordt echter al jarenlang niet gehaald. Uit de cijfers blijkt dat in 2015 gemiddeld bij 5,8 procent van de noodgevallen de ambulance te laat was.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ambulance vooral op platteland te vaak te laat

Wist je dat wij ook een app hebben?
Daarmee heb je al het nieuws binnen handbereik. Download 'm hier.

Playstore Appstore

`