We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 augustus 2017 19:10

Zwarte zaterdag: vooral fileleed in Frankrijk en Italië

Vakantiegangers die vandaag de weg op gingen, hadden een grote kans dat ze in de file terechtkwamen. Vooral in Frankrijk en Italië stonden automobilisten op de derde zwarte zaterdag van het jaar soms uren stil.

In Frankrijk lag het hoogtepunt rond 13.00 uur. Toen stond er 720 kilometer file. Op de A7 en de A9 van Lyon tot aan de Spaanse grens stonden mensen tot vier uur vast. Ook op de A75 tussen Clermont-Ferrand en Narbonne in het zuiden moest het verkeer op sommige plaatsen aanschuiven. Het was in Frankrijk wel rustiger dan vorige week zaterdag. Toen stond daar 857 kilometer file.

Italianen op vakantie

In Noord- en Midden-Italië was het ook druk. Veel Italianen gingen vandaag op vakantie en veel vakantiegangers uit andere landen gingen vandaag weer naar huis. Daardoor stonden er lange files op de snelwegen naar de Adriatische kust en op de A22 van Florence richting de Brennerpas.

In Duitsland was het minder druk dan vorige week. In het zuiden stonden daar nog enkele lange files en rond Hamburg was het druk. In Zwitserland vormde de Gotthardtunnel de grootste bron van irritatie bij automobilisten. Vertragingen liepen daar op tot twee uur.

Gestrand met pech

De ANWB heeft de indruk dat veel Nederlanders gespreid over het weekeinde terugkeren en zwarte zaterdag hebben gemeden. Wel kreeg de ANWB-alarmcentrale veel telefoontjes van terugkerende vakantiegangers die waren gestrand met pech.

Topnieuws