Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 14:35

Zaag gevonden in zaak vermoorde Deense journaliste

Deense duikers die onderzoek doen naar de mysterieuze dood van de journaliste Kim Wall, hebben een zaag gevonden in een baai bij Kopenhagen. Daar werden eerder al de romp en ledematen van de journaliste gevonden.

Wall werd op 11 augustus als vermist opgegeven opgegeven toen ze niet terugkwam van een interview met duikbotenmaker Peter Madsen. Haar romp werd op 21 augustus gevonden. Haar hoofd en ledematen werden afgelopen vrijdag gevonden in een verzwaarde tas.

Zaag gevonden bij route

Madsen wordt verdacht van moord op de journaliste. Hij zou de stoffelijke resten in stukken hebben gesneden en in zee gegooid om de oorzaak en haar dood te verhullen. De zaag werd gevonden nabij de route die Madsen had gevaren.

Madsen beweerde aanvankelijk dat hij Wall had afgezet op een eilandje in de haven van Kopenhagen. Daarna was hij weer uitgevaren en was zijn zelfgebouwde onderzeeër gezonken door problemen met een ballasttank. Hij werd ternauwernood gered. Volgens de aanklagers heeft Madsen zijn onderzeeër tot zinken gebracht.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws