We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 mei 2017 21:47

WHO: opnieuw ebola vastgesteld in Congo

Opnieuw is er een besmetting met ebola vastgesteld in Congo. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag bekendgemaakt. Nog eens zeventien mensen zijn mogelijk ook besmet.

De WHO doet nu uitgebreid onderzoek. In totaal worden 125 mensen onderzocht die contact hebben gehad met de vermoedelijke besmettelijke personen.

Afgelegen gebied

De uitbraak doet zich voor in een afgelegen gebied. Dat is een geluk bij een ongeluk. De WHO benadrukte eerder al dat de besmetting desalniettemin uiterst serieus genomen wordt.

Achtste ebola-uitbraak

Deze nieuwste ebola-uitbraak is de achtste in de geschiedenis van het land. De dodelijke virusziekte werd voor het eerst ontdekt in de dichte tropische bossen in 1976 en vernoemd naar de nabijgelegen rivier Ebola.

In 2014 kwamen in de Democratische Republiek Congo 42 mensen om het leven door het virus. Op hetzelfde moment doodde de ziekte 11.300 mensen in Guinea, Sierra Leone en Liberia.

Meer op rtlnieuws.nl:
Pati├źnt in Congo test positief op ebola

Topnieuws