We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 19:53

Vlaams parlementslid wordt vervolgd voor moord

Vlaams parlementslid Christian Van Eyken en Sylvia B., zijn voormalige politiek medewerkster met wie hij een relatie zou hebben gehad, moeten beiden terechtstaan voor de moord op B.'s ex-man Marc Dellea.

Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Dellea kwam in juli 2014 om het leven door een kogel in het hoofd. Beide verdachten zagen hem voor het laatst in leven in zijn flat, die ze volgens camerabeelden niet veel later verlieten. Ze ontkennen beide dat ze iets met de moord te maken hebben.

Van Eyken werd begin vorig jaar gearresteerd, nadat zijn parlementaire onschendbaarheid was opgeheven. Een dag later kwam hij al vrij, omdat zijn aanhoudingsbevel niet was ondertekend. Zijn vriendin zat al enige tijd vast. 

Topnieuws