Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

22 maart 2017 00:31

Verkrachting van 15-jarig meisje was live te zien op Facebook

Een gruwelijke verkrachtingszaak in de VS. Een meisje van 15 uit Chicago werd verkracht door meerdere daders, terwijl tientallen mensen keken via Facebook Live. De kijkers deden niets om de verkrachting te stoppen.

Niemand die het zag gebeuren belde de politie, schrijft USA Today. Pas nadat de moeder van het slachtoffer de beelden onder ogen had gekregen werd actie ondernomen. 

Meisje spoorloos

De moeder confronteerde de chef van de lokale politie. Die was een persconferentie over een ander onderwerp aan het geven, toen ze afbeeldingen van de verkrachting liet zien. Het meisje was toen nog vermist.

De politie zette meerdere rechercheurs op de zaak. Zij vonden het meisje en brachten haar naar een ziekenhuis. De zoektocht naar de daders is nog in volle gang.

'Vreselijke misdaden'

Facebook heeft inmiddels gereageerd via een verklaring. Het sociale netwerk spreekt van 'vreselijke misdaden' en zegt dit soort beeldmateriaal niet toe te staan. Het is niet de eerste zaak rond Facebook Live. In januari werd de verkrachting van een Zweedse vrouw uitgezonden via Facebook. In Chicago werd eerder een gehandicapte man mishandeld, ook dat was live te zien op het sociale netwerk.

Facebook werkt aan technologie waarmee livestreams in de gaten kunnen worden gehouden. Zo'n algoritme moet 'naaktheid, geweld en andere dingen die niet passen' opsporen.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws