Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 16:27

Verdachte van aanslag spelersbus kreeg geen hulp van buitenaf

Waarschijnlijk heeft de verdachte van de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund in zijn eentje gehandeld. Er zijn geen eventuele medeplichtigen in beeld, zegt het Duitse Openbaar Ministerie.

De 28-jarige Sergej W., een Duitser van Russische afkomst, is vanmiddag voorgeleid in Karsruhe. Hij wordt onder meer verdacht van twintigvoudige poging tot moord en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. 

ZIE OOK: Bankmedewerkers tipten politie over verdachte

Hij werd vanochtend rond zes uur vlak bij zijn woonplaats Rottenburg aangehouden in het zuid-Duitse Tübbingen, waar hij werkt bij de stadsverwarming. Hij had waarschijnlijk een financieel motief voor de aanslag: hij hoopte geld te verdienen aan een koersdaling van het beursaandeel van de voetbalclub. Volgens het tijdschrift Der Spiegel had hij daarvoor 40.000 euro geleend.

Onalledaagse transactie

De Duitse krant Bild schreef eerder vandaag dat de politie mogelijk op zijn spoor is gekomen door alert bankpersoneel, dat alarm sloeg omdat hij tienduizenden euro's in zo'n onalledaagse transactie had gestoken.

Door de aanslag, vorige week dinsdag, raakten een politieagent en de Spaanse verdediger Marc Bartra van Dortmund gewond. Borussia Dortmund heeft de autoriteiten bedankt voor de aanhouding van de verdachte. "Het onderzoek is bijzonder intensief en onder hoge druk gevoerd'', zei clubdirecteur Hans-Joachim Watzke.

Topnieuws