We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 december 2016 09:45

'Verdachte aanslag Berlijn is 23-jarige man uit Pakistan'

Een speciale politie-eenheid is vannacht het asielzoekerscentrum op de voormalige luchthaven Tempelhof binnengevallen. Volgens Duitse media zou de verdachte van de aanslag in Berlijn geregistreerd staan in de opvang.

De verdachte zou volgens de Duitse kranten Die Welt en Der Spiegel Naved B. zijn, een 23-jarige Pakistaan die via de Balkanroute naar Duitsland is gereisd. Hij zou eerder in aanraking zijn geweest met de politie vanwege kleine vergrijpen. De identiteit van de verdachte en of hij inderdaad in de opvang heeft gezeten, is niet bevestigd door de politie. 

ZIE OOK: 'Bestuurder vrachtwagen Berlijn gepakt dankzij moedige getuige'

De zwaarbewapende politie-eenheid SEK, die onder meer is gespecialiseerd in terrorismebestrijding, nam deel aan de actie op Tempelhof. Vier mannen zijn ondervraagd. Er zijn geen arrestaties verricht.  

Gisteravond rond 20.00 uur reed een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. 12 mensen kwamen om het leven, 48 mensen raakten gewond. 29 van hen liggen nog in het ziekenhuis.

De politie vermoedt dat het om een terroristische aanslag gaat. Op twee kilometer van de aanslag is een verdachte opgepakt. Hij kon gearresteerd worden dankzij een oplettende getuige.

Topnieuws