We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2017 00:10

Veiligheidsdiensten: Russen hebben 'beschadigende' informatie over Trump

Veiligheidsdiensten: Russen hebben 'beschadigende' informatie over Trump

Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben vorig week aan gekozen president Donald Trump laten weten dat Russen 'belastende financiële en privé-informatie' over hem hebben. Dat heeft CNN onthuld.

Trump kreeg vorige week een briefing over de Russische invloed tijdens de verkiezingen. Aan het rapport dat hij te zien kreeg was een memo van twee pagina's toegevoegd. Daarin stond dat de Russen 'belastende informatie' hebben over de aankomende president
 


Volgens CNN is de informatie voor een deel gebaseerd op memo's van een Britse spion. De informatie is niet bevestigd en wordt op dit moment onderzoek door de FBI. De memo aan Trump getoond om hem te laten weten dat erover gesproken wordt door veiligheidsdiensten. 

Geheime memo's

Russische diensten zouden tijdens de campagne ook 'continu contact hebben gehad met Trump en zijn campagne', staat in de geheime memo. Russen zouden belastende informatie over zowel Donald Trump als zijn tegenstander Hillary Clinton hebben verzameld. Alleen de informatie over Clinton werd vrijgegeven.

CNN weet zeker dat de informatie aan het rapport is toegevoegd door de Amerikaanse diensten. Of het tijdens de meeting met Trump ook besproken is, is onbekend. Trump noemt de informatie 'totale onzin'.

Topnieuws