Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 12:13

Vader laat meisje (19 maanden) buiten staan tijdens orkaan Irma

In de Amerikaanse staat Florida is een man gearresteerd die zijn dochtertje van anderhalf zondagavond buiten aan haar lot overliet terwijl orkaan Irma overtrok. Het meisje werd de volgende ochtend blauw van de kou gevonden op 400 meter van haar huis.

Haar moeder deed zondagavond rond half twaalf aangifte van de vermissing. De politie ging gelijk zoeken en zette daarbij een speurhond in. De actie, bemoeilijkt door de orkaan, leverde niets op.

Pas maandagochtend om half twaalf werd het meisje ontdekt door een voorbijganger. Ze lag in de tuin van een ander huis, een paar honderd meter verderop. Volgens de sheriff van de plaats Jasper moet ze de hele nacht en ochtend buiten hebben doorgebracht. Ze is in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is niet bekend hoe het nu met haar gaat.

Ernstige nalatigheid

Haar 36-jarige vader (foto rechts) zit vast op verdenking van ernstige nalatigheid. Hij zou onder invloed van drank en/of drugs zijn geweest toen het meisje verdween. Hij realiseerde zich niet dat ze was verdwenen en kon zich, toen hij erop attent werd gemaakt, ook niet herinneren waar hij haar gelaten had.

De verdachte heeft in het verleden een jaar vastgezeten wegens mishandeling, schrijft de krant Miami Herald. Ook is hem drie keer een straatverbod opgelegd.

Topnieuws