Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 22:33

'Trump tegen Russen: FBI-directeur was gestoord'

President Trump heeft tijdens het bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov gezegd dat de druk op hem was verlicht door het ontslag van FBI-directeur Comey. Ook noemde de president Comey een 'nut job', een gestoorde gek.

"Ik heb onlangs de directeur van de FBI ontslagen. Hij was gek, een echte gestoorde", zou Trump hebben gezegd volgens de New York Times. De krant baseert zich op het officiële verslag van de ontmoeting.

"Ik stond onder grote druk vanwege Rusland", zou Trump hebben gezegd. "Dat is nu ten einde. Er loopt geen onderzoek naar mij."

Onderzoek naar medewerker

Trump sprak met Lavrov de dag nadat Comey was ontslagen. Aanvankelijk zei de president dat het ontslag van de FBI-directeur niks te maken had met het onderzoek naar de mogelijke banden tussen Trumps campagneteam en de Russen. Later zei Trump dat hij aan Rusland dacht toen hij Comey op straat zette. 

Een andere Amerikaanse krant, de Washington Post, meldt dat een werknemer van het Witte Huis wordt nagetrokken door de onderzoekers die kijken naar banden tussen Trump en de Russen. 

Het Witte Huis noemt de berichten in de kranten zwaar overdreven. De verhalen zouden de diplomatieke betrekkingen met Rusland kunnen schaden.

Meer op RTLNieuws.nl:​

Topnieuws