Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

08 augustus 2017 22:13

Trump dreigt Noord-Korea met 'vuur, woede en kracht'

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat Noord-Korea moet 'stoppen met het bedreigen van zijn land'. Als het regime in Pyongyang daar niet naar luistert, kan het rekenen op 'vuur en woede zoals de wereld die nog nooit heeft mogen aanschouwen'.

Hij deed die uitspraak bij zijn golfclub. "Noord-Korea kan maar beter afzien van verdere dreigementen aan het adres van de Verenigde Staten", zei hij daar tegen verslaggevers. Daarna waarschuwde hij voor een zware Amerikaanse tegenreactie.

Rakettesten

De spanning tussen de landen is hoog opgelopen vanwege aanhoudende Noord-Koreaanse nucleaire- en rakettesten. Analisten van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst DIA concludeerden vorige maand dat het stalinistische regime een kernkop heeft geproduceerd die klein genoeg is om op raketten te bevestigen, berichtte The Washington Post gisteren.

Bronnen bevestigden tegenover de krant dat experts tot de conclusie zijn gekomen dat Pyongyang vermoedelijk ook kernkoppen kan bevestigen aan intercontinentale ballistische raketten, die een bijzonder groot bereik hebben. Het land zou met zo'n projectiel vermoedelijk het Amerikaanse vasteland kunnen treffen. De DIA wilde niet reageren.

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws