Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 juni 2016 12:40

Tiener zoekt eten voor gehandicapte moeder, krijgt 103.000 dollar

Een arme scholier stelde Matt White voor om zijn boodschappen te dragen in ruil voor voedsel. Dat ontroerde Matt zo, dat hij een inzamelingsactie voor de jongen en zijn gehandicapte moeder begon. De actie ging viral en nu kan het gezin niet alleen eten kopen, maar ook een nieuw huis.

De jonge Chauncy Black woont in de Amerikaanse stad Memphis samen met zijn moeder, die gehandicapt is. "Hij was met de bus naar de winkel gekomen in de hoop dat iemand wat eten voor hem zou kopen", vertelt Matt aan ABC News.

In ruil voor donuts

Chauncy benaderde Matt in de winkel en stelde voor zijn boodschappen naar de auto te dragen in ruil voor donuts. "Toen ik doorhad wat hij deed en waar hij om vroeg, ging me dat aan het hart. Ik vertelde hem dat hij mijn held was."

Maar op donuts kun je niet leven, vindt Matt. "We gingen de hele winkel door en kochten noodzakelijke spullen, boodschappen voor een week. Ondertussen vertelde hij me zijn verhaal en dat van zijn moeder."

Duizenden keren gedeeld

Omdat Chauncy de bus naar huis miste, gaf Matt hem ook een lift. "Ik zag hoe hij en zijn moeder leefden en hoe belangrijk die boodschappen voor hun waren." Daarom besloot Matt een inzamelingsactie te houden en daarover op Facebook te schrijven.

Alleen had Matt geen idee dat die Facebook-post duizenden keren gedeeld zou worden. De online inzamelingsactie leverde 103.000 dollar op. Matt helpt Chauncy en zijn moeder van dat geld om te verhuizen naar een nieuw, beter huis.

Eigen bedrijfje

Chauncy doet het ondertussen goed op school. Zijn favoriete vak is wiskunde, zegt de jongen tegen ABC News. Hij wil later zijn eigen bedrijf en daar begint hij in de zomer alvast mee. Chauncy gaat in zijn vakantie een grasmaaibedrijfje opzetten om geld te verdienen voor hem zelf en zijn moeder.

"De focus moet niet op mij liggen, want ik heb eigenlijk niks gedaan", zegt Matt. "Ik heb alleen het verhaal online gezet. Onze gemeenschap, Memphis, heeft de familie geholpen." En dat wil hij ook anderen meegeven. "Zorg voor de Chauncy's van deze wereld."

Topnieuws