We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 juli 2017 12:32

Theresa May moest huilen om verkiezingsuitslag

"Ik was er kapot van en heb een klein traantje moeten laten." De Britse premier Theresa May was na de Britse parlementsverkiezingen zwaar teleurgesteld dat haar partij de meerderheid in het Lagerhuis kwijtraakte.

Echtgenoot Philip bracht May van het nieuws op de hoogte. "Het was een complete schok", zei ze vandaag op BBC radio. "Het duurde een paar minuten voordat ik realiseerde wat er was gebeurd. We zagen het niet aankomen.''

Regeren met gedoogsteun

Hoewel de nederlaag zwaar was voor de premier, heeft ze er naar eigen zeggen nooit aan gedacht om op te stappen.

May had vervroegde verkiezingen uitgeschreven omdat ze dacht met een breed gedragen steun het brexitproces te kunnen ingaan. Omdat haar Conservatieve Partij geen meerderheid meer heeft in het Lagerhuis, geeft de Noord-Ierse DUP (Partij van de Democratische Unionisten) nu gedoogsteun aan de Britse regering.

 

 

Topnieuws