We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 21:37

Springstof in auto aanslagpleger Champs-Elysées

De auto van de man die in Parijs op de Champs-Elysées inreed op een politiebusje, bevatte explosieven en wapens. De dader overleefde het incident niet.

Zijn auto vloog na de botsing in brand. De politie heeft de man uit de brandende auto getrokken. Het is nog onduidelijk waar hij aan is overleden. Uit de auto van de overleden man steeg na de aanrijding oranje rook op.

Kalasjnikov en explosieven

Franse media meldden dat de bestuurder onder meer een kalasjnikov bij zich had. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken hadden de explosieven in het voertuig een ontploffing kunnen veroorzaken. "Dit laat nog maar eens zien dat het dreigingsniveau in Frankrijk zeer hoog blijft", zei hij.

De antiterreureenheid van het Openbaar Ministerie in Parijs onderzoek de aanslag. Volgens de krant Le Parisien gaat het om een geradicaliseerde 31-jarige man uit Argenteuil die bekend is bij de veiligheidsdiensten.

Meer op rtlnieuws.nl:
Aanvaller Champs-Elysées in Parijs overleden, was gewapend

Topnieuws