We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 23:20

'Seksistische' talkshow van tv gehaald na ophef in Italië

De Italiaanse talkshow Parliamone Sabato ('Laten we er zaterdag over praten') is opgedoekt na een rel met als inzet seksistische uitspraken over Oost-Europese en Italiaanse vrouwen.

De baas van de staatsomroep RAI, Antonio Campo Dall'Orto, heeft bekendgemaakt dat het programma op de zender RAI1 stopt.

Sexy

Het programma werd gepresenteerd door een bekende presentatrice, Paola Perego. Zij besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de aantrekkingskracht van vrouwen uit Oost-Europa op Italiaanse mannen.

Bij de behandeling van het onderwerp projecteerde RAI1 een lijst van punten om het overzichtelijk te houden: de Oost-Europese vrouwen zijn moeders maar hebben na de bevalling weer een prachtig lichaam, ze kleden zich altijd sexy, ze zijn perfecte huisvrouwen wat ze van jongs af aan geleerd hebben, ze zeuren niet, ze mokken niet en ze vergeven vreemdgaan.

De analyse van de buitenlandse vrouw ontketende een storm van protest, onder meer van parlementsvoorzitter Laura Boldrini. Het regende vandaag excuses bij de RAI, maar dat vond de omroepbaas niet genoeg.

Topnieuws