Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 15:58

'Schutter Parijs had briefje bij zich'

De schutter die gisteravond in Parijs het vuur opende op een stel politieagenten, zou een briefje bij zich hebben gehad waarin hij het opneemt voor de terreurgroep IS.

Dat zeggen bronnen bij de Franse justitie. IS eiste gisteravond de verantwoordelijkheid op voor de aanslag, waarbij een agent om het leven kwam. Twee andere agenten en een Duitse toeriste raakten gewond.

Agent werkte ook bij Bataclan

De aanslag lijkt het werk van de 39-jarige Fransman Karim C., afkomstig uit de Parijse voorstad Chelles. De omgekomen agent is de 37-jarige Xavier Jugelé. Direct na de aanslagen in Parijs van november 2015 werkte hij bij de muziekzaal Bataclan in Parijs, waar negentig bezoekers om het leven kwamen.

Bij de herdenking daarvan, een jaar later, trad popmuzikant Sting op. Jugelé was er ook en werd bij die gelegenheid geïnterviewd door het Amerikaanse magazine People. De agent zei onder meer: "Fijn om hier te zijn, ik ben blij dat de Bataclan weer opengaat. Het is symbolisch. Wij zijn hier vanavond als getuigen, en om onze waarden te verdedigen. Dit concert is bedoeld om het leven te vieren en om nee te zeggen tegen terroristen."

Meer op rtlnieuws.nl:
Spanning in Frankrijk loopt hoog op aan vooravond verkiezingen

Topnieuws