Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017

Saté met hondenvlees verkocht aan onwetende toeristen Bali

Wie op Bali op een straat een sateetje heeft gekocht, kan zo maar hondenvlees hebben gegeten. Een Australische dierenorganisatie ontdekte dat straatverkopers hondenvlees verkopen, zonder dat toeristen dat weten. Ze zeggen dan dat het kip is.

Hondenvlees is op Bali niet illegaal, maar de honden worden met bruut geweld gevangen en geslacht, zegt Animals Australia. De organisatie deed onderzoek op Bali, omdat jaarlijks een miljoen Australiërs een bezoek brengen aan het Indonesische eiland.

Honden vergiftigd

"De hondenvleeshandel geeft niets om dierenwelzijn en lapt voedselveiligheidsregels aan zijn laars", zegt een woordvoerder. Zo zouden sommige honden zijn vergiftigd. Sporen daarvan zat nog in het vlees.

Animals Australia zag dat toeristen een sateetje wilde kopen bij een bepaalde verkoper. Op de kraam stond een foto van een hond. Toen de toeristen vroegen of de saté van hondenvlees was gemaakt, zei de verkoper dat het kip was. 

Ook in restaurants

Volgens Animals Australia maken niet alleen verkopers op het strand zich schuldig aan deze misleiding. Ook in restaurants zou hond worden geserveerd zonder dat toeristen weten wat ze eten.

Een undercover medewerker van de dierenorganisatie heeft maandenlang onderzoek gedaan naar de praktijken. Hij zag hoe de honden door bendes met veel geweld werden opgejaagd en gevangen. De gevangen honden zaten onder erbarmelijke, smerige omstandigheden in donkere kooien. Voor het slachten werden de dieren doodgeknuppeld. Andere honden werden vergiftigd of op straat doodgeschoten.

Meer op RTLNieuws.nl:
Veel Ibéricoham blijkt inferieure sjoemelham

Topnieuws