Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 09:02

Rattenplaag teistert Washington

De Amerikaanse hoofdstad Washington wordt sinds afgelopen winter geteisterd door een rattenplaag. De hongerige beestjes hebben het vooral op vuilnisbakken met etensresten voorzien.

Dat meldt het hoofd van het bureau van burgemeester Muriel Bowser op basis van cijfers van een verdelgingsbedrijf.

Zachte winter

Het aantal gevangen ratten nam in een jaar tijd met 65 procent toe. Zodra de zon in de stad ondergaat begint het ongedierteprobleem zichtbaar te worden en zijn overal in de stad ratten te zien. 

Hoewel het effectief bestrijden van ratten volgens de gemeente moeilijk is, is men toch optimistisch. Volgens Gerard Brown van het departement van Volksgezondheid is het probleem ontstaan door een ongewoon zachte winter. "Een weekje flinke vorst komende winter en de rattenpopulatie zal nagenoeg gedecimeerd zijn", zegt hij.

8 miljoen ratten

Volgens cijfers van Orkin, een bedrijf dat ratten bestrijdt, staat Washington nu op de derde plaats van Amerikaanse steden met een rattenprobleem. Chicago (eerste) en New York voeren de lijst aan.

Onze correspondent Erik Mouthaan maakte eerder een reportage over de rattenplaag in New York. Daar hebben ze last van naar schatting 8 miljoen ratten, misschien wel één rat per inwoner. En het lijkt onmogelijk om de beesten te bestrijden. Rattenvanger Richard Reynold was vastbesloten om al die ratten uit te schakelen en zette daarvoor zijn hond in.

Bekijk hieronder de reportage: 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws