We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 13:58

Premier May: aanval op moslims bij moskee is walgelijk

De Britse premier May zegt na de aanval op moslims in Londen dat haat en kwaad nooit zullen overwinnen. "Ons land stond vanochtend opnieuw op met met nieuws van weer een terroristische aanslag in de straten van onze hoofdstad."

"De tweede deze maand en net zo walgelijk als die daarvoor", zei ze tijdens een persconferentie voor haar ambtswoning in Downing Street.

Een man reed gisteravond laat in op een groep moslims bij een moskee bij Finsbury-park. EĆ©n persoon is overleden, tien mensen raakten gewond.

Onschuldigen

"Het was een aanslag die opnieuw gewone en onschuldige burgers trof die bezig waren met hun dagelijkse levens, dit keer Britse moslims die de moskee verlieten na hun gebeden."

May zegt dat ze extra agenten de straat op stuurt om de veiligheid te garanderen. De Britten zijn volgens haar veel te tolerant tegenover extremisme geweest.

Na de toespraak bracht de premier een bezoek aan de moskee, waar de aanslag voor de deur plaats vond. 

Video: deze man overmeesterde de terrorist

Meer op rtlnieuws.nl:
Verdachte Londen handelde alleen: 'Alle kenmerken van een terreuraanslag'

Topnieuws